Aleksey's blog

Welcome to my world…

Windows XP – промяна на външния вид

На първи януари, когато се прибрах от новогодишния купон, вместо да си легна да си почивам, на мен ми беше дошла музата да си оправя windows-a… исках да изглежда по-яко.

Крайния резултат

Когато вече бях напълно готов с този ефект и доволен изпращах резултата насам натам, дойдоха и въпросите “Ухаа! Много яко! Как го направи?!” При което на мен ми дойде на акъла, че не всеки може да се сети да намери необходимия софтуер сам, и да го използва съответно по най-добрия начин. Съответно обещах да напиша статия “How To”, в която обяснявам какво съм използвал и как.

Ето я и статията, въпреки, че идва с малко закъснение:

Най-напред за самия външен вид на windows-a трябва да изтеглите тази програмка наречена WindowBlinds

WindowBlinds6

Естествено, има и други програми и начини за промяна на  външния вид… но според мен тази е най-безопасната (ако не се лъжа в една друга бях попаднал на троянец преди време) и най-нетоварещата (бях на мнение, че тия програми попринцип заемат доста ресурси, но тази тук ме опроверга след 5 дневно тестване). Няма да пиша подробно ръководство за употреба (смятам, че не се налага), но ще дам един-два сайта откъдето можете да теглите скинове, теми или както искате ги наричайте:

WinCustomize.com
XPThemes.com
BelchFire.net
GuiStyles.com
SkinBase.org

Ако знаете още сайтове – напишете ги в коментарите, за да ги добавя :)

Следващата програма, която ще ви трябва в случай, че искате “цялостна промяна” е IconPackager Програма за смяна на иконките. Сайт за теглене на иконки също е WinCustomize.com

Попринцип има още програми, една от които е CursorXp (сменя курсора на мишката), но току-що я тествах и ми се бъгна цялата машина и я изтрих. Другите изобщо не съм тествал.

3,082 views

, , , , , , , , , , , , , ,

3 Responses to “Windows XP – промяна на външния вид”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *