Aleksey's blog

Welcome to my world…

Деня за безопасен интернет е днес!

10-ти февруари… днес се чества денят за безопасен интернет, който се отбелязва в повече от 60 страни в целия свят и във всички 27 членки на ЕС. Според данните 57 % от младите хора заявяват, че не знаят, че не е безопасно да се качва лична информация в интернет.

Ето една кратка статия по въпроса:

През 2010 г. Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) ще организира социологическо изследване за отношението на родителите към използването на интернет от децата, съобщи Надя Шабани, председател на ДАЗД. По повод световния ден Майкрософт обяви резултати от изследване в Европа, Африка и Близкия изток, от което 79 % от тинейджърите използват социални мрежи.

Почти две трети са имали контакт с човек в интернет – пространството от любопитство , обясни управляващият директор на Майкрософт – България Огнян Киряков. Последните проучвания показват, че половината от тинейджърите считат за напълно безопасно да споделят лична информация он-лайн и 43 % от тях спокойно публикуват името на училището си.

В деня за безопасен интернет трите мобилни оператора ще изпратят специално послание до своите потребители, с което напомнят за разумното използване на мобилните комуникации.

Източник

1,242 views

, , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *