Aleksey's blog

Welcome to my world…

Manowar – 5 часов концерт!

Да… противно на всички очаквания (даже и моите), аз бях на този концерт! “Момчетата” от Manowar бяха обещали световен рекорд за най-дълъг heavy metal концерт и ние, които бяхме там го получихме с всичките бонуси. 

За съжаление не разполагам с никакъв снимков материал, но преживяването беше незабравимо и ще се опитам да го опиша в тази статия.

Първо, бях с един приятел, който няколко дни преди концерта започна да ме навива да ходим на manowar (лично аз исках повече да отида на slayer…). Почти бях сигурен обаче, че нещо ще се прецака и изобщо няма да мога да отида и заради това не му дадох особени надежди, че ще се ходи. Но… в петък сутринта (4ти юли) се събудих по много странен начин… главоболие (не махмурлук), нямах нет, а и телефона ми го бяха спряли. Нета успях да го платя, бащата плати телефона… и остана единствено да се ходи на концерт :) Казах на бащата да пита в магазина на Глобул дали има билети още за концертите (бяха ми казали, че там продават) и ако има да купи… само че, човека който бил в магазина уж проверил в системата и казал, че изобщо няма билети вече. Това ми разби за малко надеждите и за да не се чувствам самотен се включих в скайпа на моя човек, с който щяхме да ходим на концерта… и му казах каква е ситуацията. Той обаче, за разлика от мен не се предаде и каза, че излиза да търси билети и после ще ми звънне ако открие и да ходим да купуваме. След 10 минути ми се включи пак в скайпа и каза, че е намерил магазин, където продават и че има останали към 60 бройки даже. Магазина, който аз го знаех се казва “На тъмно”, трябваше да се досетя, че там продават билети… Както и да е. В крайна сметка след 40 минути бяхме вече в магазина и купувахме билетите (а преди това взехме и за нощния влак към Варна).

След това се прибрахме да чакаме да стане 11 часа и да потегляме… стана то времето и се качихме на влака. Както си и очаквахме влака беше пълен с хора отиващи към Каварна (и си личеше)… и както се бяхме настроили да купонясваме цяла нощ с такива пичове… така попаднахме точно в едно купе с некви пенсионери… Но пък пичовете от съседното купе си купонясваха доста добре. На една от първите спирки още се присъединиха още двама към тяхната компания, търкаляха две гуми и единия минавайки покрай нашето купе отбеляза “Може и да сме малко, но сме откачени!” Общо взето пътуването мина скучно обаче. Хората от съседното купе се наливаха и още след първия един час имаше пияни, а ние с моя човек трябваше да търпим пенсионерите. В Стара Загора спряхме за 10-15 минути почивка и аз не издържах и “скокнах” до магазинчето на гарата за да си взема една бира (преди да тръгнем не ми остана време), само че докато плащах обявиха, че влака от еди кой си коловоз тръгва и гледайте само как с незатворен портфейл, бира и фас в ръка търча и прескачам линиите… даже бяха затворили вратата от която слезнах и добре че един пич ме видя, че търча като ненормален и ми отвори… иначе щях да си остана в Стара Загора. Качих се аз благополучно и доста разтреперан… и всъщност влака тръгна чак след 5 минути и повече даже…

Бирата я изпих за около 20 минути (пих я бавно), а като си допивах последните глътки излезнах за малко в коридорчето, а там един от “съседната компания” също пиеше. Казахме си “наздраве” и той даже ми даде да пийна от неговата… “смес” … Някаква домашна ракия + бира, от което направо ми се насълзиха очите (а аз ракия не обичам). Та… до края на пътуването беше спокойно. От бирата успя да ми се приспи достатъчно, че да дремна (точно това ми беше целта де). В 5.30 бяхме на гарата на Варна.

Трябваше да чакаме да стане 7, за да седнем на едно местенце да хапнем някакви плевенски закуски. След това трябваше да чакаме да стане 8, за да задоволим естествените си нужди в някое кафене, както и да пийнем нещо за събуждане там. Кафенето в което попаднахме обаче имаше супер удобни и меки канапета и… сигурно сме спали към 2 часа там. Мина 10 и излезнахме от кафенето с идеята вече да звъня на моите познати от Варна. Та… звъннах аз на едно момиче и след 45 минути тя дойде. Поразходихме се малко, видяхме се с още едно момиче, което познавах, а след това пак отидохме до закуските да хапнем. И след това до кафенето което беше до закуските и където нямаше климатик.

Стана време да ходим към автогарата да вземаме билети за Каварна, а и имахме уговорка с приятеля на момичето, защото и той щеше да идва на концерта. Отидохме ние там… посрещна ни някакъв таксиметров шофьор, който ни убеждаваше, че вече няма маршрутки до Каварна и той щял да ни закара за 60 лв до там (20 лв на човек, ако сме 3ма). Да, ама не му стана номера :) Влезнахме вътре, взехме си последните билети и седнахме да чакаме нашия човек. Той като дойде вече наистина си купи последния билет, и даже щеше да пътува по-рано от нас. И сега вече ни оставаше само да чакаме да стане 17.20.

Това бяха 12 часа “висене” във Варна без да правим почти нищо смислено. А не броя “висенето” във влака, докато пътувахме, което беше още 6 часа и половина.

И тъй… стана време да се тръгва и тръгнахме. Успях даже да задремя в маршрутката, но моя човек ме събуди точно на време. Слезнахме някъде дето шофьора каза, че е по-близо до стадиона. И тръгнахме към стадиона, като следвахме “тълпата в черно” :D , защото да си призная и двамата не знаехме на къде да вървим. Както и да е. Стигнахме. Видяхме се с още познати и се разбра, че всичките са се отказали да ходят на самия концерт, а ще стоят пред стадиона на лаф и бира. Само дойде един съученик на моя човек, който щеше да бъде с нас. Пича, който си взе билет от Варна пък се изгуби някъде в тълпата с негови познати, защото щял да прескача…

Да, ама аз съм дал толкова пари и да остана пред стадиона? Мнеее… влизам си и това е. Помотахме се малко, хапнахме и тръгнахме да се редим на опашката за входа към 19.30ч. (а концерта почваше към 20.00) С удоволствие мога да кажа, че в 20.03 вече бяхме на стадиона  и даже се наредихме на 10 метра от сцената! Аз бях на една линия с колоните… И остана да чакаме да се събере още малко тълпа и да почнат да подгряват. Дотогава ни бяха пуснали Rammstein (на което аз се изкефих на макс). Към 20.18 подгряващата група Holyhell излезнаха на сцената и започнаха шоуто. Справиха се доста по-поносимо, отколкото очаквах. Все пак са нова група, и нямат даже един издаден албум. Но… добре се справиха. Харесаха ми. Но тълпата след всяка песен искаше кралете да дойдат и съответно те дойдоха :) Доста по-рано. Защото миналата година са подгрявали към 3 часа, а сега само час и малко… В 21.45 истинския концерт започна! Определено това беше най-размазващия концерт. “Момчетата” си спазиха обещанието за рекорд в Гинес. Но не само продължителността, а всичко в концерта беше невероятно! Изпълниха над 40 песни от всичките си 10 албума, до след 3 сутринта! Накрая завършиха с изпълнението на Химна на България, което беше повече от невероятно. (Гледал съм клипчета от миналата година, и мисля, че този път Ерик се представи 100 пъти по-добре!), но публиката (над 28 000) души не ги пускахме да си ходим и те бяха принудени да ни дадат 30 минутен бис, с което закръглиха концерта на 5 часа! След това обаче наистина концерта свърши… и все пак бях много доволен.

Ето и малко статистики от концерта:

Поставиха рекорд в Гинес за най-дълъг heavy metal концерт (закръглиха го на 5 часа)

Над 40 изпълнени песни от всичките им албуми!

Публиката беше от над 28 000 души, което означава, че е концерта с най-много хора правен някога в Каварна!

Ерик Адамс е рекордьор за най-дълго пищене – над 40 секунди :D (не знам дали на тоя концерт точно го имаше тоя момент, но определено го бива в пищенето :D )

Аз бях на 10 метра от сцената, а лявото ми ухо беше към колоните, което обяснява защо още недочувам с него.

Изпих рекордно количество бира (изгубих бройката)

Това ще е събитието на годината! (за мен)

Всичките пари, които бях дал, всичкото чакане… заслужаваха си. Даже това, че бях оглушал повече от ден също си заслужаваше. Искаше ми се да остана и за slayer, но заради финансови ограничения с моя приятел се прибрахме по най-бързия възможен начин (хванахме влака в 9.15 сутринта) и в 15.30 си бяхме в Пловдив. С това приключи нашето “приключение”… Но догодина пак ще се ходи, определено!

856 views

, , , , , , , , , , , , , ,

3 Responses to “Manowar – 5 часов концерт!”

  • Aleksey says:

    Бая дълга стана тая статия бе :) Харесва ми. Сега очаквам отзиви за концерта на slayer и ще пиша и за тях сигурно. Който е бил там – да пише, който не – също да каже някакво мнение :)

  • Хех имам едни приятели дето също ходиха и като ви слушам всичките започва да ме е яд, че не е съм отишъл и аз – макар да не харесвам тази група и въобще да не слушам метъл :) И м/у другото не можах да напиша този коментар с Firefox 3 – не мога да пиша в полетата – провери как е при теб.

  • Aleksey says:

    Да… с firefox се получава някакво бъгче и не само че не може да се пише, ами и сайта не може да се разглежда както трябва. При IE 7+ и Opera 9+ няма проблеми обаче. Даже с операта е най-добре.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *