Aleksey's blog

Welcome to my world…

Машинопис по десетопръстната система

Бързо и безплатно…
Ще ви кажа начина, по който можете да се научите да пишете по десетопръстната система. Програмката, която ви представям се казва Stamina.

Няколко думи за нея: Направена е от руснак (Алексей Казанцев), и поради тази причина можете без проблем да се научите да пишете и на кирилица (вие решавате дали ще използвате БДС или фонетична). Има два основни режима на работа: да се учите по уроци, които са за да запомните къде са буквите и става постепенно, или си пускате по цели фрази, с което усвоявате темпо и безпогрешност.
Отчита статистики колко зн/м или думи в минута пишете (вие си избирате от настройките) и колко процента грешки правите.

Най-напред теглите от тук, а после за български фрази теглите това. Инсталирате първото, а след това и второто и всичко е готово. В началото най-вероятно програмата ще ви излезе на английски и няма да има настройка, от която да си пуснете на български. Тук идва на помощ моя урок за кирилицата. Спазвате ми указанията (тези за през control panel-a), пускате наново програмката и би трябвало да излезе на български.
Моите лични постижения от вчера насам са:
72 думи в минута (настроил съм си 2 минути на “сеанс”), като имам 1.8% грешки… пиша на фонетична. А след отчаяния ми опит на БДС резултата е 9 думи в минута и 2.3% грешки…

В коментарите можете да си пишете своите постижения, впечатления, проблеми и т.н.

3,052 views

, , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *