Aleksey's blog

Welcome to my world…

Последни промени: 10.09.2008

Стана много объркана работата покрай тоя блог… Местене на сървъри… все забравям да си направя backup на всичко и постоянно правя всичко наново, ако нещо се скапе… Та.. какво стана от последната промяна насам: Успях да си скапя Linux-a :) Това само аз го мога. И поради това скапване целия блог замина. Всичко замина. Имах backup, но не го бях сложил на безопасно място, та замина и той… и трябваше да използвам един друг с 2 седмици по-стар. След скапването на Linux-a, понеже бях правил страшно много настройки … и не ми се правеха отначало… просто се върнах към стария Windows… на чисто преинсталиран… И не ми оставаше друго освен да започна “реставрацията” на блога ми… Която да си призная ми отне може би седмица. Естествено се възползвах от възможността да му сложа разни нови нещица и да го усъвършенствам на максимум, така и така го пипам.
Бях решил да си направя отделна секция “Хороскоп”, където да си пиша седмичния или дневния хороскоп за зодията (Овен), но се отказах. След това отделих секция “Блог”, където вписвам последните промени правени на блога.
Та какво направих през тази седмица през която блога беше почти изцяло “down” ? Най-напред си restore-нах backup-a, който макар и стар ми свърши доста добра работа. След това махнах абсолютно всичко, което бях сложил преди и което сметнах за ненужно и товарещо (примерно последните 10 песни пуснати през winamp-а ми). След това се заех да търся начин да махна цяла категория от главната страница, да се показва като отделна страница (по-късно ще напиша статия как точно става). Това ми отне много време.
Поиграх си малко с google… напишете “плешива леля” и вижте най-първия резултат :D Някои хора ще ме убият за това…
Най-после успях да разбера как да си настроя smtp server-a, и вече мога да пращам мейли от мой сървър (и за това ще пиша статия) :)

Направих update  до wordpress 2.6.2 !
Смених емотиконките със тези на скайп… поне да е забавно :)
Смених favicon-а… картинката която виждате до адреса на блогчето.

Правих и доста други промени, но едва ли някой ще ги забележи особено :)

679 views

, , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *