Aleksey's blog

Welcome to my world…

В търсене на "the best notebook"!

От известно време баща ми има проблеми с лаптопа си. Изгърмя му дъното, понеже още от по-отдавна брат ми явно го е залял с нещо и… сега дойде ефекта. Понеже, този лаптоп е много важен за баща ми… той не издържа дълго без него и си беше наумил да си вземе нов (особено след като се оказа, че ремонта струва над 800лв!). Аз като “разбирача” в семейството бях избран за съветник при тази толкова хубава и важна покупка.
Преди два дни, същото това родителско тяло ми звънна по телефона, докато бях в кварталното кафе с приятели и ми каза “Айде да ходим да вземаме лаптоп”. Аз като манияк на тази тема се съгласих веднага. Отидохме първо в “ТехноМаркет Европа” и там започнахме първите огледи. Оказа се, че напоследък на мода са марката “MSI”, която отскоро знам и самия аз. Но нямам много преки наблюдения, и затова имах малко резерви относно това. Все пак съм наясно, че марки от рода на HP или Sony, са на истинско ниво и го казах и на баща ми. Но в магазините през които минахме, всички консултанти ни казваха едно и също “MSI са най-добрия избор по отношение на цена/качество.” Аз ги гледах и параметрите и цените… и наистина такива параметри бяха на сравнително ниска цена. Но за качеството нямам наблюдения и не твърдя нищо. След обиколката по магазините, която направихме с бащата, даже аз се почувствах скапан. И то не за друго, ами защото той нищо не разбира от тия неща и се налагаше по 1000 пъти да му обяснявам и сравнявам едно и също нещо… А това умножено по 10 лаптопа в магазин… по 4-5 магазина… става много.
В крайна сметка май се спряхме на следното:
MSI ex700x със следните параметри:

MSI ex700x

Cpu: INTEL CORE 2 DUO T5250 1.5GHz
Display: 17″ WXGA
Ram: 2 GB DDR II
Hdd: 160 GB
Video: NVIDIA GEFORCE 8400M TC 896 MB
DVD-RW SUPER MULTI
HDMI OUT
LAN GIGABIT
WLAN 802.11 A/B/G
BLUETOOTH
CARDREADER
1.3 MPX WEBCAM
NUMERIC KEYBOARD
ТЕГЛО: 3.1КГ

Като се има предвид, че за неговата работа най-важни са хард диска и големия монитор… мисля, че се справихме добре. Той ще го пълни само със снимки и ще прави презентации пред спонсори, и личното ми мнение беше, че изобщо не му трябва толкова мощен лаптоп… но по-слаби почти няма вече.
Цената на това бебенце е към 1600лв. А един HP със същите параметри, по-малка гаранция (на този беше 2 години) и малко по-голям хард е с 200-300 лв отгоре! Днес като ми звънна да ме пита окончателно какво ми е решението, аз бях твърд в отговора си “Вземай MSI”. Скоро го очаквам да се прибере с новата машинка и да го погледна и аз от тук от там.

671 views

, , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *